Sos 2: – sos sojowy, 3 łyżki – masło orzechowe, 1 łyżka – sok z cytryny, 2-3 łyżki – czosnek, 1 ząbek – korzeń imbiru, ok 1,5-2 cm, startego na drobnych oczkach Smacznego! Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 😉 Składniki porcja na ok 10 szt. papier ryżowy, 10 szt. makaron ryżowy, 100 g papryka czerwona, 1 szt. marchew, 1 szt. ogórek świeży, 1 szt. rzodkiewka, 5-6 szt awokado, 1 szt. oliwki czarne, 7-8 szt. ulubione kiełki, 1 garść natka pietruszki lub świeża kolendra, kilka gałązek Wykonanie Makaron ryżowy gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Sos 1: – sok z cytryny, 1 łyżka – sos sojowy, 2 łyżki – cukier trzcinowy, 2 łyżki – czosnek, 1 ząbek – woda, kilka łyżek Propozycja podania: Dla zabieganych gotowe sosy, które można kupić w sklepach: – sos sojowy – sos słodko-pikantny chili Tao Tao lub – sosy, które łatwo i szybko przygotujecie sami: Jeśli chcecie je przechowywać to należy uważać, aby się nie skleiły, można je delikatnie natłuścić oliwą lub układać na liściach sałaty, cykorii itp. Poniżej wersja wegańska ale można je przygotować na wiele sposobów np. z krewetkami, grillowaną rybą, kurczakiem, owocami itp. tu ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia