Palce lizać 😉 Składniki - twaróg (ulubiony – u mnie chudy), 250 g - jogurt naturalny, 150 g - szczypior, 1 pęczek - rzodkiewka, 5-6 szt. - sól i pieprz, do smaku - zatar (opcjonalnie), 1 łyżeczka Wykonanie - Do miski wkładamy twaróg i rozgniatamy go widelcem. Gzik czyli twaróg ze szczypiorkiem i rzodkiewką z dodatkiem śmietany to potrawa charakterystyczna dla kuchni wielkopolskiej i kuchni kujawskiej. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Propozycja podania: do kanapek lub do pieczonych ziemniaków (przepis na ziemniaki pieczone z gzikiem niebawem).
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/twarog-ze-szczypiorkiem-i-rzodkiewka-wersja-fit-gzik/