Porcja na 12 szt. masło, 120 g cukier, 3/4 szklanki jajko, 2 szt. (duże) śmietana 12% (kwaśna), 1 szklanka ekstrakt z wanilii, 1 łyżeczka mąka pszenna, 300 g proszek do pieczenia, 2 łyżeczki soda oczyszczona, 0,5 łyżeczki porzeczka, 300 g (u mnie czerwona, waga odszypułkowanych owoców) Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną, mieszamy rózgą kuchenną tylko do połączenia się składników. Smacznego 😉 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Tym razem coś dla amatorów czerwonej porzeczki – wilgotne, słodko-kwaśne muffinki z dużą ilością owoców. Wykonanie Masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce i lekko studzimy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170°C przez ok 25 minut lub krócej, do tzw. suchego patyczka.