Składniki czerwona papryka, 4 szt. (duże) mięso mielone, 500 g ryż, 1 woreczek cebula, 1 szt. czosnek, 1 ząbek ser mozzarella tarty, ok 100 g sól i pieprz, do smaku papryka słodka, 1 łyżeczka papryka ostra, 0,5 łyżeczki majeranek, 1 łyżeczka tymianek, 1 łyżeczka natki pietruszki, 1 pęczek koncentrat lub passata pomidorowa, 1-2 łyżki bulion, 100-150 ml olej Wykonanie Paprykę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, ścinamy górną część i wykrawamy gniazda nasienne. Kiedy mięso się zetnie dodajemy przecier lub passatę pomidorową oraz przyprawy: sól, pieprz, papryki, majeranek, tymianek, pokrojoną natkę pietruszki i chwilę razem smażymy. Do dużej miski wsypujemy ugotowany ryż, dodajemy podsmażone mięso i tarty ser mozzarella. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Dno naczynia żaroodpornego podlewamy lekko bulionem, ustawiamy papryki (jeśli nie chcą stać ścinamy delikatnie spód).