Składniki Porcja dla 2-3 osób polędwiczka wieprzowa, 1 szt. (ok 500 g) makaron ryżowy wstążki, 200 g (1 op.) mieszanka chińska, 400 g sos sojowy, 3 łyżki czosnek, 2 ząbki świeży imbir, 1 łyżeczka (startego na małych oczkach) sól i pieprz, do smaku olej kokosowy, 2 łyżki Wykonanie Polędwiczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i oczyszczamy z błonek. Na patelni lub w woku rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy polędwiczki, ok 2-3 min. Smaczne i łatwe w przygotowaniu danie z makaronem ryżowym i polędwiczką wieprzową z orientalną nutką. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Następnie dodajmy mieszankę chińską i smażymy ok 2 min.