Wytrawne ptysie z łososiem

Pati

Przekąski

18.01.2020 12:20

Wytrawne ptysie z łososiem

Dodatkowo: około 270 g serka śmietankowego duży pęczek koperku 200 – 250 g wędzonego łososia (na zimno) świeżo mielony pieprz sól Najpierw w garnku podgrzewamy wodę i masło, aż woda się zagotuje, a masło rozpuści. Wytrawne ptysie z łososiem Składniki: Ciasto parzone: 4 jajka szklanka wody (250 ml) 125 g masła (ewentualnie margaryny) szklanka mąki pszennej Ptysie pieczemy w 180° C (u mnie z termoobiegiem) około 30 minut, aż się zarumienią. Wystudzone ptysie przecinamy na pół, każdy z nich napełniamy serkiem i układamy kawałek łososia. Później, gotowe ciasto, przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy małe ptysie na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Dlatego mam dla Was przepis na wytrawne ptysie z łososiem. Odrazu energicznie i szybko mieszamy ciasto, aż będzie gładkie, zwarte i zacznie odchodzić od brzegów. Nie wiem jak Wy ale uważam, że taka najlepsza impreza sylwestrowa jest najlepsza! Kto z Was organizuje go w domu ze znajomymi? Serek mieszamy z drobno posiekanym koperkiem i doprawiamy solą i pieprzem. Jedyne o co trzeba zadbać to jedzenie – atmosfera zawsze jest genialna.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/przystawkiiprzekaski/wytrawne-ptysie-z-lososiem