Składniki (ok. 10 sztuk): - 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej - 2 jajka - 2 łyżki erytrytolu lub ksylitolu - 1 szklanka mleka (u mnie kokosowe) - 3/4 szklanki wody (najlepiej gazowanej) - szczypta soli Naleśniki zrobiłam z mleka kokosowego a zamiast cukru użyłam erytrytolu i smażyłam je na dobrze rozgrzanej patelni delikatnie posmarowanej olejem kokosowym. przepis na pyszne, puszyste naleśniki z mąki pełnoziarnistej, idealne na śniadanie. Ja zdecydowałam się na domową fit nutelle zrobioną z orzeszków ziemnych, daktyli oraz kakao. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni posmarowanej np. olejem kokosowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2020/01/penoziarniste-nalesniki-z-fit-nutella.html