Składniki filety śledziowe a’la Matias w oleju, 450 g ogórki konserwowe, 3-4 szt. (średniej wielkości) czerwona cebula, 1 szt. śmietana 18%, 250 g majonez, 3 łyżki musztarda francuska, 1 łyżka keczup, 1 łyżka curry, 1 łyżka pieprz cayenne, szczypta sól i cukier do smaku (po ok 1 łyżeczce) Pyszne śledzie w sosie curry z dodatkiem ogórka konserwowego i aromatycznych przypraw będą się pięknie prezentować na świątecznym stole. W misce przygotowujemy sos: mieszamy śmietanę, majonez, musztardę i keczup, dodajemy curry i szczyptę pieprzu cayenne. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://imadzik.pl/sledzie-w-sosie-curry/