Składniki: wino czerwone słodkie np. Sangria, 1.5 l wino czerwone wytrawne (ulubione), 1 l pomarańcze, 3 szt. (2 w całości + sok z 1 pomarańczy) miód, 1-2 łyżki goździki, 5-6 szt. cynamon, 2 laski lub ok 0,5 łyżeczki imbir, 5-6 plasterków świeżego lub ok 0,5 łyżeczki mielonego gałka muszkatołowa, ok 0,5 łyżeczki anyż, 1-2 kwiaty Wykonanie: Do dużego garnka wlewamy oba wina i podgrzewamy je na małym ogniu. Następnie dodajemy goździki, anyż, cynamon, imbir i gałkę muszkatołową, mieszamy i podgrzewamy ok 5-7 min. Dwie pomarańcze kroimy w półplastry, a z jednej wyciskamy sok, dodajemy do garnka. Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉