Babka z pomarańczową nutą

Magdalena
Ciasta
19.01.2020 17:59
Babka z pomarańczową nutą

Składniki na ciasto - jajka, 4 szt. - cukier drobny, 1 szkl. - mąka tortowa, 2 szkl. - proszek do pieczenia, 2 łyżeczki - cukier waniliowy, 1 op. - mleko, 1/2 szkl. - olej, 1/2 szkl. - pomarańcza, 1 szt. (starta skórka + wyciśnięty sok)na lukier - cukier puder, 1 szklanka - śmietana 18%, 1 łyżka Wykonanie - Jajka z cukrem i cukrem pudrem ucieramy na puszystą masę (ok 10 min. na najwyższych obrotach miksera). - Gotową masę wylewamy do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 st. C (góra-dół) przez ok 20 min., po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 150 st. C i pieczemy kolejne 25 min – do suchego patyczka. - Przygotowujemy lukier wg tego przepisu Smacznego 🙂 Będzie mi bardzo miło jeśli podzielicie się opinią na temat tego przepisu w komentarzu 😉 Przepyszna babka, której przygotowanie zajmuje mało czasu, mało pracy, a efekt jest imponujący.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://imadzik.pl/babka-z-pomaranczowa-nuta/