Wegański bigos z wędzonym tofu

Obiad
16.01.2020 9:09
Wegański bigos z wędzonym tofu

Bigos z wędzonym tofu SKŁADNIKI: 3 łyżki oleju 1 duża cebula po 300 g kapusty - białej i kiszonej 10 suszonych śliwek 2 liście laurowe 1/2 łyżeczki przyprawy 5 smaków 4 ziarna jałowca 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżki oleju 200 g wędzonego tofu 1 słoik koncentratu pomidorowego ( 200 g) WYKONANIE: Białą kapustę poszatkować, kiszoną odcisnąć i lekko posiekać. Tuż po świętach wstawiać przepis na bigos może nie jest zbyt rozsądne, ale to zupełnie inna wersja - wegański bigos z wędzonym tofu zamiast mięsa, z dodatkiem suszonej śliwki i przyprawy 5 smaków. Dodać przyprawę 5 smaków, wymieszać, zalać wodą i dusić ok 45 minut aż kapusta zmięknie. Śliwki pokroić w paseczki Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę i przesmażyć aż zmięknie. Tofu i koncentrat dodać do kapusty, dusić jeszcze 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2020/01/bigos-z-wedzonym-tofu.html