WARZYWNA ZUPA Z INDYKIEM I RYŻEM

Zupy
08.07.2019 8:16
WARZYWNA ZUPA Z INDYKIEM I RYŻEM

Warzywna zupa z indykiem i ryżem Składniki: 2 łyżki masła 1 por 4 gałązki selera naciowego 3 marchewki 2 ząbki czosnku 500 g mięsa mielonego z indyka (z udźca najlepiej) 2 litry rosołku warzywnego 100 g ryżu 100 ml kwaśniej śmietany 1 łyżka soku z cytryny natka pietruszki sól, pieprz do smaku Wykonanie: W garnku rozgrzać masło, dodać warzywa bez czosnku, smażyć 10 minut, dodać czosnek, smażyć 2-3 minuty. Gdy jest tak ciepło jem raczej mało zup, ale czasem mam ochotę na lekkie warzywne zupy bo w takich młode warzywa smakuję najlepiej. Warzywa przełożyć do mięsa, zalać rosołkiem, gotować 15 minut, dodać ryż gotować kolejne 10 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2019/06/warzywna-zupa-z-indykiem-i-ryzem.html