Granola z migdałami

Joanna
Śniadania
27.12.2019 6:38
Granola z migdałami

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 2 szklanki płatków owsianych – ¾ szklanki pokrojonych migdałów – ½ łyżeczki cynamonu – 2 łyżeczki esencji z wanilii – 1 białko jajka – 1/3 szklanki miodu – ¼ szklanki masła – ½ łyżeczki soli himalajskiej Masło rozpuszczamy. Migdały powinny jadać kobiety w ciąży, z tego względu, że znajduje się w nich kwas foliowy ale także łagodzi mdłości oraz zgagę. Kupne granole są bardzo drogie, poza tym w ich składzie znajduje się dużo niepotrzebnych składników a ilość cukru w nich zawarta przeraża. W płatkach owsianych występuje również błonnik oraz nienasycone kwasy tłuszczowe (NNKT), których organizm nie jest w stanie sam wytworzyć. Dlatego sami możemy wykonać granolę z migdałami, która nie tylko będzie smakowała lepiej, ale będzie zdrowsza, ponieważ nie zawiera nadmiernej ilości cukru, niezdrowych tłuszczów i konserwantów. Chrupiąca domowa granola z płatkami owsianymi, miodem, cynamonem, migdałami, wanilią wszystko to sprawia, że jest to najlepsza domowa granola. Po upływie czasu wyciągamy blachę z piekarnika i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Ostudzoną granolę przekładamy do pojemnika i przechowujemy do 2 tygodni w temperaturze pokojowej. Posiada właściwości antybakteryjne, dlatego jest skuteczny w walce z trądzikiem. W cynamonie występuje składnik nazywany aldehyd cynamonowy, który wykazuje właściwości antynowotworowe. Witaminy jakie znajdziemy w cynamonie: A, B1, B2, B3, B6, E, K, kwas foliowy. Witaminy jakie znajdziemy w migdałach: A, B2, B3, B6, E, kwas foliowy. Związki mineralne jakie znajdziemy to: sód, cynk, potas, fosfor, wapń, żelazo, magnez. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Granola z migdałami. Witaminy jakie znajdziemy w płatkach owsianych: W dużej misce łączymy ze sobą: płatki owsiane, cynamon, sól. Cynamon pomaga w pozbyciu się zbędnych kilogramów. Olejek cynamonowy możemy stosować pomocniczo w okresie przeziębienia, zakażenia górnych dróg oddechowych. W drugiej misce łączymy rozpuszczone masło, miód, wanilię i białko. Wszystko to sprawia, że jest to najlepsza i najłatwiejsza domowa granola, którą pokocha cała rodzina! Piekarnik nastawiamy na 150°C i pieczemy przez 30 – 35 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/granola-z-migdalami/