Składniki: 1 szklanka kaszy pęczak 16 plasterków pomidorów suszonych 100 g świeżego szpinaku (baby) 4 ząbki czosnku 120 g sera typu feta garść orzechów nerkowca 2 łyżki oleju roślinnego (np. oleju z pomidorów suszonych) 1 łyżka oregano 1 łyża papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka kurkumy sól Na rozgrzaną patelnię z olejem dodajemy ugotowaną kaszę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy. Smażymy całość do momenty aż szpinak zmięknie. Na oddzielnej, suchej patelni prażymy orzechy nerkowca. Pomidory suszone zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na kilka minut, a następnie odsączamy. Jeśli używamy pomidorów z oleju pomijamy ten krok.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://qchniapoprostu.blogspot.com/2019/12/peczotto-ze-szpinakiem-i-suszonymi.html