Doskonałe na Święta. 80 g ryżu preparowanego 300 g krówek (najlepiej miękkich) 100 g masła Krówki i masło kroimy na mniejsze kawałki. Są takie smaki, które na zawsze pozostają w naszej pamięci i dla mnie szyszki są właśnie jednym z nich. Następnie z ciepłej masy formujemy w dłoniach szyszki (kuleczki lub bardziej owalne kształty). Dodatkowo można dodać do masy (lub jej części) około 1 łyżkę kakao – otrzymamy wówczas szyszki ciemniejszego koloru. Robiło się je okrągłe, jak u mnie, lub podłużne (chyba bardziej odpowiadające nazwie). Pamiętacie jeszcze szyszki z ryżu preparowanego? Dłonie warto zwilżać wodą, aby lepiej formowało się szyszki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/12/12/szyszki-z-ryzu-preparowanego/