mąki pszennej 5 czubatych łyżek mleka w proszku, pełnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego (16g) 1 jajko około 3/4 – 1 szkl. Wykładamy porcje ciasta (1 łyżka=1 placuszek) na średnio rozgrzaną patelnię i smażymy z obu stron do lekkiego zarumienienia. Dziękuję za ten przepis Joannie, na pewno będziemy do niego wracać z przyjemnością 😀 1 szkl. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem lub podajemy z innymi ulubionymi słodkimi dodatkami: miodem, sosem toffi czy powidłami. Ciasto powinno być gęste, ale jednocześnie powinno bez problemu dać się nakładać na patelnię. Próbowaliście już placuszków z dodatkiem mleka w proszku?
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakinatalerzu.pl/2019/12/05/placuszki-z-mleka-w-proszku/