makowiec ucierany

makowiec ucierany

Ciasto: 5 jaj 1 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 6 łyżek oleju 3/4 miękkiej margaryny 3 łyżeczki proszku 1 łyżka octu Masa makowa: puszka dobrej masy makowej ubita piana z 2-3 białek garść rodzynek 2 łyżki skórki pomarańczowej 3 łyżki dżemu (ja dałam jeżynowy) jajka ubić z cukrem następnie dodać miękką margarynę, olej i pozostałe składniki. Masę makową wyjąć z puszki dodać, bakalie i ubitą pianę z białek delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na dużą blachę (25x36cm) na wierzch wyłożyć masę makową.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mniam-mniam.com.pl/2016/12/makowiec-ucierany_5.html