2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka ksylitolu bądź cukru 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 3 jajka 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki przyprawy korzennej 1 łyżka cukru waniliowego 1 czubata łyżeczka sody 180 g powideł śliwkowych 150 g czekolady deserowej dowolne ulubione ozdoby PRZYGOTOWANIE Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. (z termoobiegiem) na ok. 15 min. (do suchego patyczka). Zapach w domu nieziemski :) SKŁADNIKI (na 17 babeczek) Wlewamy do foremek na muffinki do 2/3 wysokości. wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy na kilka minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2019/12/piernikowe-babeczki-czekoladowe.html