; ) Składniki : 150 mąki pszennej 60 g cukru 2 żółtka 60 g mielonych migdałów 40 g mielonych orzechów laskowych 100 g miękkiego masła 1 laska wanilii Składniki na posypkę 100 g cukru 16 g cukru waniliowego 1 łyżeczka startej laski cynamonu 1 laska wanilii Wysypać na stolnicę lub do dużej miski, dodajemy miękkie masło, nasionka z laski wanilii, cukier oraz żółtka. Z każdej z nich uformować rogalik i przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Cukier z cynamonem i laską wanilii można zostawić także na później i używać do innych wypieków : ) Gotowe rogaliki, zaraz po upieczeniu, obsypać z każdej strony cukrem z cynamonem. Święta nie kojarzyły mi się dotąd z rogalikami, ale w takiej wersji pasują idealnie : )