Składniki (16 małych rogalików): 100 g masła (temp. pokojowa) 115 g mascarpone 130 g mąki pszennej 2 łyżki konfitury malinowej 2 łyżki kremu czekoladowego + garść posiekanych orzechów włoskich Masło utrzeć z mascarpone na puszystą masę. Pokroić na 16 wąskich trójkątów (najpierw koło kroję na 4 ćwiartki, później każdą z nich na pół itd.) i zwinąć rogaliki. Byłam dobrej myśli, bo mascarpone świetnie sprawdził się również jako dodatek do ciasta drożdżowego, ale przyznam, że nie spodziewałam się, aż tak pysznego efektu : ) Ciasto przełożyć na folię spożywczą, uformować kształt przypominający kulę i schłodzić w lodówce przez 2 godziny. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce przez 20 minut. Piec w piekarniku rozgrzanym do 170 C (termoobieg) prze ok. 20 minut do czasu aż rogaliki delikatnie urosną i się zarumienią.