ROZGRZEWAJĄCA ZUPA RYBNA ZE SZPINAKIEM

Magdalena
Zupy
31.10.2019 1:13
ROZGRZEWAJĄCA ZUPA RYBNA ZE SZPINAKIEM

- ok. 300-350 g świeżego łososia - ok. 300 - 350 g świeżego dorsza - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 por - 1 duża marchewka - 1 pietruszka - garść świeżych liści szpinaku - 1 papryczka chili - ok. 3 cm świeżego imbiru - 1 limonka - 2 łyżki sosu sojowego (bez glutenu) - sól, pieprz - 2 łyżki oleju do smażenia - makaron ryżowy - szczypiorek Wykonanie: Rozgrzewająca zupa rybna ze szpinakiem Rozgrzewająca i bardzo aromatyczna zupa rybna z dorsza oraz łososia, z dodatkiem warzyw - pora, marchewki, pietruszki oraz świeżych liści szpinaku. Dodatkowo, dla podkręcenia smaku zupa zawiera papryczkę chili oraz świeży, tarty imbir, stąd jej właściwości rozgrzewające. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, a ząbki czosnku obieramy i drobno siekamy. Pora oczyszczamy, odcinamy zewnętrzne i zielone liście, myjemy, osuszamy, a następnie kroimy w plasterki. Dodajemy słupki marchewki oraz pietruszki, chwilę podsmażamy, a następnie zalewamy wodą ok. 1,5 litra. Ryby myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy skórę i kroimy w kostkę. Marchewkę i pietruszkę obieramy, myjemy, suszymy i kroimy w cienkie słupki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kuchniamagdaleny.pl/2019/10/rozgrzewajaca-zupa-rybna-ze-szpinakiem.html