Zielone kaszotto z krewetkami

Picante-
Obiad
11.10.2019 11:00
Zielone kaszotto z krewetkami

Lekki, zdrowy i pyszny! Składniki: - 250 g kaszy bulgur - około 1 litr bulionu warzywnego - około 100 g zielonej fasolki szparagowej - około 100 g zielonej cukinii - pęczek natki pietruszki - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 2 łyżki masła - olej/oliwa do smażenia - parmezan - sól, pieprz, sok z cytryny Wykonanie: Cebulę siekamy, szklimy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy łyżkę oleju, dodajemy krewetki i posiekany czosnek. Gotujemy aż kasza zmięknie, wówczas dodajemy do niej łyżkę masła, starty parmezan (według uznania) oraz posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. Następnie dodajemy kaszę bulgur, cukinię i smażymy około 5 minut cały czas mieszając. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://picante-jalapeno.blogspot.com/2019/10/zielone-kaszotto-z-krewetkami.html