CIASTECZKA SPIRALE

Beata
Desery
11.10.2019 10:52
CIASTECZKA SPIRALE

- 1 żółtko Ciasto ciemne: - 100 g zimnego masła - 40 g cukru pudru - 1/2 łyżeczki naturalnego ekstraktu waniliowego - 140 g maki pszennej - 10 g ciemnego kakao - szczypta soli - 1 żółtko 1. Składniki ciasto jasne: - 100 g zimnego masła - 40 g cukru pudru - 1/2 łyżeczki ekstrakt naturalny waniliowy - 150 g mąki pszennej - szczypta soli 2. Ciasto ciemne: Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Owinąć folią spożywczą i włożyć na 30 minut do lodówki. Jasne ciasto nakładamy na ciemne i zwijamy ciasno w roladę. Owijamy ją folią spożywczą i wkładamy na 30 minut do zamrażalnika.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/10/ciasteczka-spirale.html