Dodatkowo: jeżyny maliny 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej cukier puder do posypania ciasta 1. W misie miksera ze szczyptą soli ubijamy na sztywno białka, dodajemy cukier puder, ubijamy kilka minut. Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 23x33 cm Składniki ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej typ 450 250 g zimnego masła 5 żółtek (białka do masy) 1/2 szklanki cukru pudru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1. Składniki masa jogurtowa: 3 jogurty greckie (u mnie 3 x 330 g) 5 białek 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru (2x40g) Na końcu żółtka i zagniatamy ciasto. 2. Ciasto dzielimy na 60/40 % mniejszy kawałek zawijamy w folię i wkładamy do lodówki. Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy do niej cukier puder i proszek do pieczenia. Na weekend mam dla Was przepis na pyszne ciasto z owocami. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i na tarce o grubych oczkach ścieramy większą część ciasta. 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wiórek kokosowych szczypta soli 3. Blaszkę z ciastek kruchym wyjmujemy z lodówki. Do miski dajemy mąkę ziemniaczaną i owoce, delikatnie mieszamy i przekładamy na masę. Na wierzch ścieramy drugą część ciasta. Na ciasto przekładamy masę.