Składniki na 2 porcje 120g mleczka kokosowego – u mnie 22% ale może być również light 130g serka homogenizowanego naturalnego gęstego 2 duże jajka (białka i żółtka osobno) 120g mąki bezglutenowej np: 20g mąki kokosowej 40g mąki ryżowej 20g mąki kukurydzianej 40g skrobi kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody ananas z puszki lub świeży PRZYGOTOWANIE Ananasa pokroić na małe kawałki (u mnie 1-2cm). Dzięki mące kokosowej bezglutenowe placuszki z ananasem mają delikatny posmak kokosa, aczkolwiek mój mąż stwierdził, że nic takiego nie czuje. Smażyć na suchej patelni, na małym ogniu, ponieważ placuszki lubią się przypalać. Polecam bardzo na śniadanie, kolację a nawet deser, ponieważ przez ananasa placuszki są dosyć słodkie. Na rozgrzaną patelnię nałożyć łyżkę ciasta a na wierzch kilka kawałków ananasa. Przepis na bezglutenowe placuszki z ananasem.