Składniki na tortownicę 24 – 26 cm 400 g rabarbaru + 3 łyżki cukru (rabarbaru może być więcej, około 500 g) 150 g jogurtu naturalnego w temperaturze pokojowej 3 duże jajka (u mnie rozmiar L) 160 g miękkiego masła 190-200 g mąki bezglutenowej np 90 g mąki ryżowej 50 g mąki kukurydzianej 40 g tapioki lub innej skrobi 10-20 g mąki kokosowej (odtłuszczonej) 1 opakowanie budyniu np śmietankowego lub waniliowego (najlepiej bez cukru) słodzik – u mnie 80 g erytrytolu i 40 g cukru, co odpowiada ok 90 g cukru. Mąki (kokosowej proponuje na początek dać 10g), proszek do pieczenia, sodę i budyń wymieszać w osobnej misce. Inne ciasta z rabarbarem, które możecie znaleźć na blogu Budyniowe ciasto z rabarbarem bez glutenu Ja, do swojego dodałam około 400 gramów rabarbaru ale można spokojnie dać go więcej, około 500 g. 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody PRZYGOTOWANIE Rabarbar umyć, osuszyć i pokroić w plastry na grubość około 1 cm. Budyniowe ciasto z rabarbarem bez glutenu To ciasto smakuje jak budyń śmietankowy (o ile dodacie taki smak) Następnie wymieszać z 3 łyżkami cukru i odstawić na około 1,5-2 godziny. Dodatkowo budyniowe ciasto z rabarbarem bez glutenu jest szybkie i proste w przygotowaniu.