PASZTET Z MIĘSA I WARZYW Z ROSOŁU

Beata
Przekąski
04.10.2019 9:36
PASZTET Z MIĘSA I WARZYW Z ROSOŁU

Miłego dnia :-) Składniki: 2 ćwiartki z kurczaka 2 golonki z indyka 4 marchewki kawałek pora 2 pietruszki kawałek selera 3 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 3 jajka M pęczek natki pietruszki 2 bułki kajzerki 4-5 ząbków czosnku 500 g wątróbki drobiowej 3 cebule 6-7 suszonych pomidorów 1 łyżka soli pieprz zioła prowansalskie 1. Do dużego garnka wlewamy 3 litry wody, dajemy mięso, marchewki, pietruszki, selera, pora, liście laurowe i ziele angielskie. 3. Wątróbkę razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażamy na oleju, studzimy. 4. Rosół ugotowałam na dwóch ćwiartkach z kurczaka i dwóch golonkach z indyka. Dziś mam dla Was przepis na pyszny pasztet z mięsa i warzyw z rosołu. Przy użyciu maszynki do mięsa mielimy mięso, warzywa, wątróbkę, natkę pietruszki i suszone pomidory. Do pasztetu dodałam też usmażoną wątróbkę, kilka suszonych pomidorów i natkę pietruszki. 6. Mięso przekładamy do formy o wymiarach 14x32 cm, wierzch możemy posypać czarnuszką. Bułki kajzerki moczymy w 1 kubku rosołu i również mielimy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kruchebabeczki.blogspot.com/2019/10/pasztet-z-miesa-i-warzyw-z-rosou.html