Polecam i miłego dnia życzę :-) Składniki: 2 laski dobrej jakościowo kiełbasy 2 papryki czerwone 2 papryki żółte 500 g fasolki szparagowej 2 cebule 2 większe cukinie 6-8 pomidorów sól pieprz natka pietruszki 1. Kiełbasę obieramy z jelita, kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do większego garnka, podsmażamy bez tłuszczu. Tak sobie próbujemy z różnymi dodatkami, było już z marchewką i polecam, bo naprawdę dobre, teraz fasolka, bo kupiłam z myślą, że będzie jako dodatek do mięsa, ale chłopakom zamarzyło się leczo, a fasolka już za długo by nie poleżała. 3. Paprykę myjemy, kroimy na większe kawałki, dorzucamy do kiełbasy i cebuli. U mnie porcja na dwa dni dla 3 osób, więc jeśli chcecie mniej to musicie zmniejszyć ilość składników :-) Jak papryka nam zmięknie dodajemy pokrojoną również w większe kawałki cukinię i dusimy. 5. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy na większe kawałki. Jeśli nie macie pomysłu na obiad to polecam Wam leczo z fasolką szparagową. Jak cukinia nam zmięknie, to dorzucamy do garnka pomidory, oraz posiekaną natkę pietruszki.