Składniki: Ciasto: - 180 g mąki - 100 g zimnego masła - 2 żółtka - 40 g cukru pudru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: - 1 kg twarogu z wiaderka - 3/4 szklanki cukru - 32 g cukru waniliowego - 60 g rozpuszczonego masła - 1 budyń waniliowy - 6 jajek - 2 białka Następnie ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie o średnicy 24 cm) i pieczemy w piekarniku przez 15 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu studzimy go przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a gdy będzie całkiem zimny to dekorujemy go masą krówkową (ja użyłam gotowej z puszki) oraz udekorowałam go orzeszkami ziemnymi. Sernik z krówką i orzeszkami – jeden z najlepszych serników jakie zrobiłam w swoim życiu (skromnie mówiąc)! Zawijamy je w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 30 minut lub zamrażalnika na 10 minut. Przepis na: Sernik z krówką i orzeszkami – palce lizać! Pieczemy w kąpieli wodnej przez 80-85 minut w temp. 160 stopni. Sernik krówkowy Mój przepis na sernik sprawdzi się świetnie jako wypiek na każdą okazję jak np. urodziny, imieniny czy Święta. Dodajemy także 2 białka, które zostały z kruchego ciasta, a także wsypujemy sypki budyń.