Składniki: 3/4 szklanki puree z dyni (dynię ugotować lub upiec i zmiksować) 1 jajko 1 łyżka oleju rzepakowego 1/2 szklanki maślanki/kefiru/jogurtu naturalnego 1 szklanka mąki dowolnego rodzaju 2 łyżki miodu lub innego słodzidła szczypta imbiru i cynamonu do podania: owoce sezonowe, orzechy Mokre składniki (jajko, olej, puree, maślanka, miód) wymieszać ze sobą. Wartość odżywcza w 100 g (bez dodatków): wartość energetyczna – 148,7 kcal białko – 3,3 g tłuszcze – 3,1 g węglowodany – 28,3 g Tym razem nadmiar dyniowego puree sprawił, że powstały placuszki z dyni z owocami i orzechami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://smaczna-dieta.pl/dyniowe-pankejki/