Jabłka zawierają takie witaminy jak: C, A, B1, B2, PP dostarczą również takich minerałów jak: potas i żelazo, w swoim składzie ma dużo błonnika roślinnego, a także pektynę (mieszanina węglowodanów występująca w ścianach komórkowych roślin). Marchewka zawiera takie witaminy jak: B1, B2, B6, C, E, H, K, PP również w skład marchwi wchodzą związki mineralne: wapń, miedź, fosfor, żelazo, cynk, magnez, jod, potas,. W skład cytryny wchodzą również witaminy i składniki mineralne takie jak: B1, B6, B9, PP, potas, wapń, fosfor, magnez, sód oraz błonnik. Składniki jakich potrzebujemy: – 1 cytryna – 2 jabłka – 3 marchewki – 2 łodygi selera naciowego – 1 pomarańcza. Pomarańcze zawierają bardzo dużo witaminy i minerały znajdujące się w pomarańczy to: C, B1, B2, B3, B6, wapń, magnez, fosfor, potas. Cytryna zawiera bardzo dużo witaminy C i bioflawonoidów (to naturalnie występujące substancje fitochemiczne, znajdujące się w roślinach. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Sok z cytryny, marchewki i jabłek jest bardzo smaczny i zdrowy. Seler naciowy posiada dużą dawkę witaminy C oraz witaminy z grupy B, PP, E.