Tosty francuskie na słodko.

Joanna
Śniadania
19.12.2019 6:41
Tosty francuskie na słodko.

Składniki jakie będą nam potrzebne: – 4 jajka – 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego – 8 kromek chałki lub chleba – masło klarowane do smażenia – 1 łyżka brązowego cukru – ¼ szklanki mleka – 1 łyżeczka mielonego cynamonu – ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej Dodatki: – cukier puder do posypania (opcjonalnie) – owoce – miód – syrop klonowy Do płytkiego naczynia wlewamy mleko, dodajemy jajka, wanilię, cukier, gałkę muszkatołową, cynamon. W niektórych domach zamiast placków, gofrów na śniadanie serwowane są tosty francuskie. Każdą kromkę chleba z obu stron zanurzamy w masie jajecznej i następnie smażymy na złoty kolor z każdej strony. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Tosty francuskie na słodko. Na nasze szczęście ten pogląd się zmienił i dietetycy są zgodni, że jajko posiada wiele wartości odżywczych i warto je jeść. Tosty francuskie z tego przepisu są zdecydowanie najlepsze i najsmaczniejsze od innych wersji. Tosty, które są idealne na śniadanie lub podwieczorek. Te klasyczne, łatwe w przygotowaniu tosty francuskie tworzą najdoskonalsze, cynamonowe tosty. Usmażone tosty francuskie przekładamy na talerz możemy posypać je cukrem pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/tosty-francuskie-na-slodko/