Babeczki ze szpinakiem, serem mozzarella i pieczarkami

Joanna
Przekąski
29.08.2019 21:58
Babeczki ze szpinakiem, serem mozzarella i pieczarkami

Składniki mineralne jakie znajdziemy w szpinaku to: potas, magnez, żelazo, wapń, fosfor, miedź, cynk, mangan, Składniki na 12 babeczek: – 6 jajek – 250 g pieczarek – 3 plasterki chudej szynki – 150 g szpinaku – sól, pieprz, kurkuma – olej kokosowy do smażenia – 150 g startego sera mozzarella – 5 łyżek mleka – ½ cebuli Liście szpinaku zwiększają masę mięśniową, regulują odkładanie się tłuszczu w organizmie, chroni przed miażdżycą, posiada właściwości antynowotworowe. Więcej moich fotografii o lepszej jakości można znaleźć na ShutterStock Babeczki ze szpinakiem, serem mozzarella i pieczarkami. Kwas foliowy, który jest w szpinaku zapobiega wadom układu nerwowego płodu. Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Jak się usmażą przekładamy do miseczki w której są jajka. Witaminy występujące w szpinaku: A, B1, B2, B6, C, E, K, PP, kwas foliowy. Babeczki ze szpinakiem, serem mozzarella i pieczarkami. Szynkę kroimy w kostkę i przekładamy do miski.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowystyljoanny.pl/babeczki-ze-szpinakiem-serem-mozzarella-i-pieczarkami/