Białka umieścić w misie miksera z trzepaczką i ubić z solą na sztywno, powoli dodawać cukier cały czas ubijając do całkowitego rozpuszczenia cukru. ½ tabliczki gorzkiej czekolady 300 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 300 g malin Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, odstawić do przestygnięcia. Śmietanę umieścić w misie miksera z zamontowaną trzepaczką- ubić na sztywno, dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać. I to moja propozycja na dziś - szybki i bardzo efektowny deser - bezy z dodatkiem czekolady, kruche i chrupiące, przełożone bitą śmietaną i malinami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2019/08/bezy-czekoladowe-z-bita-smietana-i.html