PIZZA PASTA

Agnieszka
Makarony
12.09.2019 10:19
PIZZA PASTA

Łatwe Liczba porcji: 2 duże Przepis pochodzi z bloga rachelcooks.com Składniki: 200 g makaronu warzywnego (z ciecierzycy, soczewicy) lub zwykłego typu rurki, świderki 1 szklanka sosu marinara (według tego przepisu) Kilka plasterków salami Garść pomidorów koktajlowych Garść szpinaku 1 kulka mozzarelli Kilka łyżek tartego parmezanu Kilka łyżek posiekanych listków bazylii Dodaj porwaną na kawałki mozzarellę (zachowaj kilka plastrów do wyłożenia na wierzch pizzy), a następnie parmezan, pomidorki koktajlowe, sos marinara i bazylię. Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie, ale odcedź go minutę przed podanym czasem. Na wierzchu połóż kilka plastrów mozzarelli i pokrojone salami. Wystarczy kilka składników, żeby zrobić tę pyszną zapiekankę z makaronu. Tak jak to jest w przypadku pizzy – ostateczny skład zależy od Ciebie. Wysmaruj olejem dno żaroodpornego, płaskiego naczynia – może to być także patelnia. Wymieszaj całość, posól i popieprz do smaku i rozłóż równomiernie w naczyniu. Czas przechowywania w zamrażalniku to 1 miesiąc. Listę składników możesz jednak dowolnie poszerzać o ulubione warzywa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/czwartek-pizza-pasta/