Wartość odżywcza w 100 g: - wartość energetyczna – 14,4 kcal - białko – 1,0 g - tłuszcze – 0,2 g - węglowodany – 3,0 g mleka - pół garści szczypiorku/ zielonej cebulki - sól, pieprz Marchew, pietruszkę oraz selera umyj, obierz ze skórki i pokrój na kawałeczki, kalafior umyj i podziel na różyczki, soczewicę wypłucz. Nie zaskoczę Was niczym szczególnym – chociaż mam nadzieję, że przynajmniej jedno słowo w tytule Was zaciekawiło i zaczęliście się zastanawiać po co w zupie kalafiorowej soczewica… Składniki: - 1,5 l wody - 1 kalafior - 2 duże marchewki - 1 pietruszka - 1/4 selera - 5 – 6 łyżek soczewicy - 1/4 szkl.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smaczna-dieta.pl/zupa-kalafiorowa-z-soczewica/