Zachwyca smakiem 🙂 Składniki: 1 kg dyni 1/2 l bulionu warzywnego (wywar z włoszczyzny z dodatkiem listka laurowego, kilku ziaren ziela angielskiego, pieprzu i soli) 1/2 l mleka 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka drobno posiekanego imbiru 2 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu 1 mango sól, pieprz Dynię obierz ze skórki, usuń pestki i pokrój na małe kawałki. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 35,5 kcal białko – 1,3 g tłuszcze – 1,3 g węglowodany – 5,3 g Jako zdecydowana wielbicielka zup-krem zapraszam do spróbowania przepisu na pyszny dyniowy krem z lekką nutką słodyczy pochodzącej z owocu mango. W tym czasie pokrój drobno cebulę i czosnek i uduś je na patelni na podgrzanym oleju.