Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 2 małe selery 2 średnie pietruszki 3 średnie marchewki 2 duże buraki 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta soli i pieprzu Warzywa umyj, obierz, pokrój w kostkę i umieść w naczyniu żaroodpornym lub formie do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Dzięki pieczonym warzywom zwykła zupa jarzynowa zyskuje nowy smak i idealnie wpasowuje się w zimową aurę… W międzyczasie przygotuj bulion i dodaj do niego upieczone warzywa. Piekarnik nagrzej do 180°C i piecz warzywa do miękkości przez 45 minut.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smaczna-dieta.pl/krem-z-pieczonych-warzyw/