SKŁADNIKI 1 mała bagietka 1 kawałek sera camembert lub brie (ok. 200 g) kilka plastrów świeżego ananasa (ok. 200 g) suszone oregano świeżo mielony czerwony pieprz (może być zwykły lub kolorowy) oliwa z oliwek PRZYGOTOWANIE Może dla niektórych to będzie tak samo szokujące połączenie, jak ananas na pizzy, ale uwierzcie mi, że z serem pleśniowym smakuje on wyśmienicie. Bardzo podobne grzanki jadłem w restauracji Brick Clérigos w Porto i tak bardzo mi posmakowały, że postanowiłem przygotować je w domu. 🙂 Grzanki z serem camembert i ananasem Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano ) Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz około 10-15 minut, aż ser się stopi, a pieczywo stanie się chrupiące.