SKŁADNIKI Mus jogurtowy z marakują: 500 ml śmietany kremówki 36% 400 g jogurtu greckiego 3-4 łyżki cukru pudru 200 ml pulpy z marakui lub miąższ z 6-8 owoców 4 łyżeczki żelatyny Spód ciasteczkowy: 300 g ciastek owsianych digestive 40 g masła Sos: 100 ml pulpy z marakui lub miąższ z 3-4 owoców 1 łyżeczka żelatyny (opcjonalnie) PRZYGOTOWANIE Spód ciasteczkowy Ciastka owsiane zmiksuj za pomocą malaksera lub blendera na proszek. Połącz ją z miąższem z marakui lub z gotową pulpą. Gdy mus się zsiądzie, polej go pulpą z marakui lub miąższem z owoców. Mus jogurtowy z marakują Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno wraz z cukrem pudrem. Możecie tutaj zarówno wykorzystać gotową pulpę w puszce z marakui flavicarpa (jest ona najbardziej dostępna) lub kupić świeże owoce i je wydrążyć. Pianka jogurtowa z marakują to fajny pomysł na lekki deser na lato. Mus jogurtowy z marakują wylej na schłodzony ciasteczkowy spód i wyrównaj całość szpatułką. 🙂 Na spód wykorzystałem pokruszone ciasteczka digestive, ale możecie również wybrać dowolne kruche ciastka lub herbatniki, a nawet upiec biszkopt, jeżeli będzie się Wam chciało. Dzięki temu deser nie jest mdły, a jego słodycz fajnie komponuje się z kwaśnym smakiem passiflory. Pianka jogurtowa z marakują Wydrukuj przepis Wartości odżywcze 200 kalorie 20 tłuszcz Ocena 5.0 /5 ( 1 zagłosowano )