i to taką wydrążoną;) Otrzymacie pyszną i niebanalną propozycję na śniadanie, kolację czy nawet imprezową przekąskę 🙂 2 bagietki kilka suszonych pomidorów ok. 200 g rukoli 2 kulki mozzarelli w zalewie 100-150 g szynki parmeńskiej 2 łyżki zielonego pesto (można zrobić z rukoli lub całkiem pominąć) 2-3 łyżki majonezu olej Bagietki kroimy na około 10-15 cm kawałki. Proponuję ser żółty zamienić na mozzarellę, zwykłą szynkę, na szynkę parmeńską, świeżego pomidora na takie suszone, z zalewy, zamiast zielonej sałaty wykorzystać rukolę, a kromkę chleba zastąpić bagietką…. Na środku rozkładamy niewielką część rukoli, na nią kładziemy 1-2 plasterki szynki parmeńskiej, niewielką ilość sosu majonezowego, suszone pomidory oraz plastry mozzarelli. Roladkę tę musimy umieścić w wydrążonej bagietce, w związku z tym przeciągamy jeden koniec przez środek bułki i wypełniamy nim bagietkę. Rozwijamy folię spożywczą, dzielimy na około 25-30 cm kawałki. Pomidorki suszone kroimy na mniejsze kawałki. W podobny sposób wypełniamy wszystkie kawałki bagietki.