Folet z kurczaka faszerowany pieczarkami - fit

Weronika
Obiad
17.08.2019 8:37
Folet z kurczaka faszerowany pieczarkami - fit

Filety natłuścić, następnie obsypać przyprawami ułożyć w naczyniu żaroodpornym, dodać gałązki tymianku, podlać kilkoma łyżkami gorącej wody i piec w 200C 20-25 minut po upieczeniu wyjąć mięso z piekarnika i dać mu odpocząć, następnie pokroić ostrym nożem w plastry SMACZNEGO ! Podobną propozycję z nadzieniem migdałowo-pietruszkowym znajdziesz na blogu - tutaj 2 filety z kurczaka zagrodowego8 średnich pieczarek1 cebula dymka2 łyżki kremowego serkanatka pietruszkisól, pieprz, papryka słodka, kurkuma, tymianek2 łyżki olejuPrzygotowanie: Wymieszać z posiekaną natką pietruszki filety obrać z błonek i ostrym nożem naciąć z grubszej strony przygotowując kieszeń do farszu. Filet z kurczaka pieczony w piekarniku jest wyjątkowo soczysty i smaczny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/08/filet-z-kurczaka-faszerowany.html