składniki: 3 nieduże cukinie, moje miały po ok 700 g 500 g piersi z kurczaka ok 350 g mozzarelli ok 300 g pomidorków koktajlowych sól,pieprz suszone pomidory z czosnkiem i bazylią olej rzepakowy Polecam także inne przepisy na cukinię faszerowaną: Cukinia faszerowana kaszanką Cukinia faszerowana mięsem i warzywami Cukinia faszerowana brokułem i serami Okrągła cukinia faszerowana mięsem i ryżem Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 15-20 minut aby cukinie zmiękły. Wydrążone cukinie lekko posolić i odłożyć na ściereczkę, wydrążoną stroną do ściereczki aby sok spływał. Cukinie dokładnie umyć i osuszyć, przekroić wzdłuż na pół. Pokrojone mięso krótko obsmażyć na oleju, aby tylko zmieniło kolor.