Ciasto mocno owocowe

Monika
Ciasta
08.08.2019 11:51
Ciasto mocno owocowe

składniki: biszkopt biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 2 łyżki oleju rzepakowego masa z galaretką i borówkami 800 g serka homogeniowanego wanilowego 2 galaretki truskawkowe 1 galaretka o smaku owoców egzotycznych 100 borówek amerykańskich na wierzch 2 galaretki truskawkowe ok 500 g owoców, u mnie maliny, borówki, czereśnie, Gdyby masa była zbyt rzadka aby ją wyłożyć na biszkopt można ją na chwilę wstawić do lodówki aby zaczęła gęstnieć. Gdyby masa była zbyt rzadka aby ją wyłożyć na biszkopt można ją na chwilę wstawić do lodówki aby zaczęła gęstnieć. Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody (500 ml). Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody (750 ml). Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody (500 ml). Dwie galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody (750 ml). Rozpuścić ją w szklance gorącej wody (250ml) i wylać na talerz. Wstawić ponowie do lodówki na kilka godzin aby całość dobrze stężała. Wstawić ponowie do lodówki na kilka godzin aby całość dobrze stężała. Wcześniej przygotowaną galaretkę o smaku owoców egzotycznych pokroić w kostkę. Wcześniej przygotowaną galaretkę o smaku owoców egzotycznych pokroić w kostkę. Zmiksować i cały czas miksując wlewać wystudzone tężejące galaretki truskawkowe. Zmiksować i cały czas miksując wlewać wystudzone tężejące galaretki truskawkowe. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 170 C i piec do suchego patyczka, ok 20 minut funkcja góra-dół. Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę. Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę. Wcześniej przygotować także galaretkę o smaku owoców egzotycznych. Do masy dodać pokrojoną galaretkę oraz borówki i delikatnie wymieszać łyżką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2019/08/ciasto-mocno-owocowe.html