Sernikowe entremets z mango i marakują

Łukasz
Desery
03.08.2019 11:32
Sernikowe entremets z mango i marakują

Składa się on z sześciu warstw: delikatnego maślanego biszkoptu genueńskiego, galaretki z mango i marakui, sernika waniliowego, sernika z mango i kurkumą, niespodzianki w postaci pulpy z marakui oraz lustrzanej glazury z mango i białej czekolady. Jednakże jeśli takowej nie posiadacie, to deser z powodzeniem można przygotować w małej tortownicy (o średnicy ok. 20 cm). Ich modernistyczna forma skrywa w sobie wiele warstw, które można komponować ze sobą, w jaki tylko dusza zapragnie sposób. Entremets to obecnie jeden z najbardziej popularnych deserów, który przykuwa uwagę cukierników z całego świata. Jednak dzisiejszym przepisem chcę pokazać, że przygotowanie entremets w domowych warunkach wcale nie musi być skomplikowane i wymagać wielu trudno dostępnych narzędzi. Jedyne co jest nam potrzebne to silikonowa forma z otworami w kształcie półkul. Zwykle na bazie musu z różnymi dopełniającymi się smakami i teksturami. Tworząc ten przepis, postanowiłem przygotować małe serniczki na zimno o egzotycznym smaku mango i marakui. Efekt ten otrzymałem dzięki pulpie z mango odmiany alphonso, którą gorąco polecam.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.food2.pl/2019/08/sernikowe-entremets-z-mango-i-marakuja.html