Do dzieła! 🙂 Składniki: – 2 bakłażany – 90g koncentratu pomidorowego – 50g tartej mozzarelli – 30g tartego żółtego sera – 1/2 czerwonej papryki – 1 czerwona cebula – kilka pomidorków cherry – 1 ząbek czosnku – suszone oregano – oliwa z oliwek – sól, pieprz Paprykę kroimy w kosteczkę, cebulę w piórka lub kosteczkę, a pomidorki na połówki lub ćwiartki. Każdy plaster bakłażana nacieramy przepołowionym ząbkiem czosnku, oprószamy solą, pieprzem oraz posypujemy suszonym oregano. Po tym czasie każdy plaster bakłażana smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy suszonym oregano i większą częścią obu serów. Bakłażany kroimy w 1-1,5 cm plastry i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Jeżeli lubicie go tak samo jak ja – ten przepis jest dla Was!