Mi śniadania dość szybko się nudzą, więc często staram się je urozmaicać i właśnie taka prosta bananowa granola przychodzi z pomocą. Nie dość, że śniadanie będzie smaczne, to jeszcze bardzo szybkie, bo wystarczy wymieszać ją z jogurtem i dodać ulubione owoce. Składniki szklanka płatków owsianych górskich 150 ml mleka jeden dojrzały banan 2 łyżki pestek dyni i słonecznika 2 łyżki wiórków kokosowych szczypta cynamonu garść mieszanki orzechów Blachę wyciągamy z piekarnika i całość studzimy, bo dopiero zimna stanie się naprawdę chrupiąca. Przyznam, że często ją chrupię również między posiłkami jako zaspokojenie ochoty na słodycze lub zamiast niezdrowych chipsów. Sprawdza się w tym bardzo dobrze i potrafi wciągnąć, ale to są zdrowe kalorie. Liczba porcji 10-12 porcji Przygotowanie Banana blendujemy z mlekiem i cynamonem w większej misce. Podczas mieszania należy kilka razy granolę przemieszać, aby równomiernie się upiekła i powstały grudki. Mega chrupiąca granola o bananowym smaku z orzechami, która pachnie niesamowicie.