Jej przyrządzenie jest nieco szybsze niż w przypadku tej tradycyjnej, ponieważ nie robimy wcześniej rozczynu ze świeżych drożdży (używamy drożdży instant bezpośrednio wsypując je do mąki) oraz nie pieczemy jej w piekarniku. Moja pizza z patelni jest na cienkim cieście, a do jej usmażenia potrzebna będzie większa patelnia np. o średnicy minimum 26 lub 28 cm (najlepiej nieprzywierająca, z teflonem). Jeśli jednak wolisz tradycyjną pizzę z piekarnika i szukasz idealnego ciasta to zapraszam do tego wpisu (Idealne ciasto na pizzę – klik). Ta szynka jest marynowana na sucho przez okres 6 tygodni w mieszance ziół i przypraw skomponowanej wg ich własnej receptury. Ciasto na pizzę z patelni jest fajnie chrupiące. Jeśli robicie zakupy spożywcze przez internet, a dodatkowo chcielibyście kupować wędliny nie wychodząc z domu to zapraszam do odwiedzenia sklepu internetowego firmy Pieczone&Wędzone. Domowa pizza z patelni to pomysł na pyszny obiad czy kolację dla całej rodziny.