Omlet z boczkiem i szpinakiem

Ewa
Śniadania
24.07.2019 9:51
Omlet z boczkiem i szpinakiem

Tym razem jednak pewna nowość w postaci dodatku kwaśnej śmietany. 4 duże jajka 4 łyżki mleka około 2-3 łyżki tartego sera (u mnie cheddar) 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% 70-100 g boczku w plasterkach garść szpinaku świeżego sól, pieprz Do miski wbijamy jajka, dodajemy mleko. Następnie dodajemy starty na dużych oczkach tarki ser żółty oraz gęstą, kwaśną śmietanę. Wlewamy mniej więcej połowę masy jajecznej i na małym ogniu, pod przykryciem, smażymy omlet. Jak zapewne zauważyliście często dodaję do niego tarty ser – uwielbiam taką wersję. Pod koniec posypujemy liśćmi szpinaku oraz wypieczonym boczkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakinatalerzu.pl/2019/07/24/omlet-z-boczkiem-i-szpinakiem/