Jagodzianki na oleju

Desery
23.07.2019 9:10
Jagodzianki na oleju

Dodatkowo: jagody 400-500 g. 4-5 łyżek cukru 2 szklanki ciepłego mleka 1 szklanka cukru 100 g. drożdży 1 kg mąki 1/2 szklanki oleju 2 jajka 2 żółtka (białka odłożyć do wysmarowania bułek) szczypta soli Składniki: 2 szklanki ciepłego mleka 1 szklanka cukru 100 g. drożdży 1 kg mąki 1/2 szklanki oleju 2 jajka 2 żółtka (białka odłożyć do wysmarowania bułek) szczypta soli Ja każdy wałek podzieliłam na sześć, tylko jeden był większy i wyszło siedem. i podzielić go na 6-7 kawałków. Na blogu jest już przepis na jagodzianki, ale z masłem. Lukier: 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki wody 8-9 łyżek cukru pudru Wykonanie: Następnie wsypać mąkę i sól. Z każdej części uformować wałek i podzielić go na 6-7 kawałków. Ja każdy wałek podzieliłam na sześć, tylko jeden był większy i wyszło siedem. Na koniec wlać olej i wyrobić, mikserem z hakami. Na koniec wlać olej i wyrobić, mikserem z hakami. Na wierzch też można posypać mąkę, żeby się nie kleiło. Na wierzch też można posypać mąkę, żeby się nie kleiło. Gotowe bułki układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe bułki układać na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Dodatkowo: jagody 400-500 g. 4-5 łyżek cukru Ciasto podzielić na cztery części. Nawet na drugi dzień, są miękkie i smaczne. Wyrośnięte ciasto, przełożyć na stolnicę podsypaną mąką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2019/07/jagodzianki-na-oleju.html